Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Υποβολή Μηχανογραφικών 2016

Από την Τετάρτη 15-6-2016 έως και την Παρασκευή 8-7-2016 μπορείτε να επισκέπτεστε την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr και να υποβάλλετε ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό σας δελτίο.Το σύστημα είναι διαθέσιμο προς το παρόν μόνο για εξοικείωση.
Η συμπλήρωση ενός σωστού και «έξυπνου» μηχανογραφικού είναι πολύ σημαντική για την εισαγωγή μας στη σχολή που επιθυμούμε.
Γι΄αυτό το λόγο είναι πολύ σημαντική τόσο η διαδικασία συμπλήρωσής του, όσο και η επιλογή των σχολών που τελικά θα δηλώσουμε.
Η διαδικασία είναι η εξής:Πάμε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και μπαίνουμε στο σύστημα συμπλήρωσης του μηχανογραφικού με τον κωδικό υποψηφίου και τον κωδικό ασφαλείας που έχουμε κάνει οι ίδιοι. Ελέγχουμε αν τα προσωπικά μας στοιχεία είναι σωστά και συμπληρώνουμε όλα τα υπόλοιπα στοιχεία που θα μας ζητηθούν (τηλέφωνο,διεύθυνση κλπ).
Στην συνέχεια επιλέγουμε επιστημονικό πεδίο πρόσβασης.
ΠΡΟΣΟΧΗ!! Αν έχουμε εξεταστεί σε 5 μαθήματα μπορούμε να επιλέξουμε μέχρι 2 πεδία ,διαφορετικά αν έχουμε εξεταστεί σε 4 μαθήματα μόνο ένα πεδίο.
Αναγράφουμε τις σχολές που επιθυμούμε και σ΄αυτό κάνουμε ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ. Δηλαδή  αυτό είναι το δοκιμαστικό μηχανογραφικό. Μόνο όταν έχουμε αποφασίσει την οριστική μορφή του μηχανογραφικού μας κάνουμε οριστικοποίηση.
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΜΕΤΑΒΟΛΗ
ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ
Όσον αφορά την συμπλήρωση των σχολών,η επιλογή πρέπει να γίνει με την σειρά που προτιμούμε. Δεν κάνουμε επιλογή των σχολών με τις βάσεις προηγούμενων ετών ειδικά φέτος που έχουμε νέο σύστημα. Η επιλογή μας πρέπει να γίνει αποκλειστικά με βάση τα ενδιαφέροντά μας, ή την κλίση μας σε κάποιο τομέα.
Λαμβάνουμε υπόψη μας την αγορά εργασίας αλλά ταυτόχρονα δεν ξεχνούμε ότι πρέπει να μας αρέσει αυτό που θα σπουδάσουμε.
Λαμβάνουμε υπόψη μας τις οικονομικές δυνατότητες της οικογένειας μας και τις σχολές που υπάρχουν στην πόλη μας αλλά δεν ξεχνούμε και την «συγκατοίκηση» με ένα ή δύο άλλα παιδιά που μας δίνει την ευκαιρία να σπουδάσουμε σε σχολή που δεν υπάρχει στο Βόλο.
Για οποιαδήποτε απορία, ή συμβουλή μπορείτε να έρθετε στο φροντιστήριο,είμαστε στη διάθεσή σας.
Για πληροφορίες όσον αφορά τις σχολές στο tzikopoulos-vardouli.blogspot.com έχουμε ανεβάσει επαγγελματικό οδηγό 2016

Φροντιστήριο Φυσικής-Χημείας
Τζικόπουλος-Βαρδούλη
Τοπάλη 79 Βόλος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου