Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Υποβολή Μηχανογραφικών 2016

Από την Τετάρτη 15-6-2016 έως και την Παρασκευή 8-7-2016 μπορείτε να επισκέπτεστε την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr και να υποβάλλετε ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό σας δελτίο.Το σύστημα είναι διαθέσιμο προς το παρόν μόνο για εξοικείωση.
Η συμπλήρωση ενός σωστού και «έξυπνου» μηχανογραφικού είναι πολύ σημαντική για την εισαγωγή μας στη σχολή που επιθυμούμε.
Γι΄αυτό το λόγο είναι πολύ σημαντική τόσο η διαδικασία συμπλήρωσής του, όσο και η επιλογή των σχολών που τελικά θα δηλώσουμε.
Η διαδικασία είναι η εξής:Πάμε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και μπαίνουμε στο σύστημα συμπλήρωσης του μηχανογραφικού με τον κωδικό υποψηφίου και τον κωδικό ασφαλείας που έχουμε κάνει οι ίδιοι. Ελέγχουμε αν τα προσωπικά μας στοιχεία είναι σωστά και συμπληρώνουμε όλα τα υπόλοιπα στοιχεία που θα μας ζητηθούν (τηλέφωνο,διεύθυνση κλπ).
Στην συνέχεια επιλέγουμε επιστημονικό πεδίο πρόσβασης.
ΠΡΟΣΟΧΗ!! Αν έχουμε εξεταστεί σε 5 μαθήματα μπορούμε να επιλέξουμε μέχρι 2 πεδία ,διαφορετικά αν έχουμε εξεταστεί σε 4 μαθήματα μόνο ένα πεδίο.
Αναγράφουμε τις σχολές που επιθυμούμε και σ΄αυτό κάνουμε ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ. Δηλαδή  αυτό είναι το δοκιμαστικό μηχανογραφικό. Μόνο όταν έχουμε αποφασίσει την οριστική μορφή του μηχανογραφικού μας κάνουμε οριστικοποίηση.
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΜΕΤΑΒΟΛΗ
ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ
Όσον αφορά την συμπλήρωση των σχολών,η επιλογή πρέπει να γίνει με την σειρά που προτιμούμε. Δεν κάνουμε επιλογή των σχολών με τις βάσεις προηγούμενων ετών ειδικά φέτος που έχουμε νέο σύστημα. Η επιλογή μας πρέπει να γίνει αποκλειστικά με βάση τα ενδιαφέροντά μας, ή την κλίση μας σε κάποιο τομέα.
Λαμβάνουμε υπόψη μας την αγορά εργασίας αλλά ταυτόχρονα δεν ξεχνούμε ότι πρέπει να μας αρέσει αυτό που θα σπουδάσουμε.
Λαμβάνουμε υπόψη μας τις οικονομικές δυνατότητες της οικογένειας μας και τις σχολές που υπάρχουν στην πόλη μας αλλά δεν ξεχνούμε και την «συγκατοίκηση» με ένα ή δύο άλλα παιδιά που μας δίνει την ευκαιρία να σπουδάσουμε σε σχολή που δεν υπάρχει στο Βόλο.
Για οποιαδήποτε απορία, ή συμβουλή μπορείτε να έρθετε στο φροντιστήριο,είμαστε στη διάθεσή σας.
Για πληροφορίες όσον αφορά τις σχολές στο tzikopoulos-vardouli.blogspot.com έχουμε ανεβάσει επαγγελματικό οδηγό 2016

Φροντιστήριο Φυσικής-Χημείας
Τζικόπουλος-Βαρδούλη
Τοπάλη 79 Βόλος


Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Στατιστικά στοιχεία πανελλαδικών ΝΕΟ και ΠΑΛΑΙΟ Σύστημα

Δείτε εδώ τα στατιστικά στοιχεία με την απόδοση των μαθητών στις Πανελλαδικές του 2016.
Στη Χημεία το ποσοστό των μαθητών με βαθμολογία από 18-20 είναι περίπου 35% ενώ στη Φυσική περίπου 28%.Στη Βιολογία το αντίστοιχο ποσοστό είναι 22,6% ενώ στην Έκθεση το 18% των μαθητών κυμαίνεται από 14-15,  με τα άριστα γραπτά από 18-20 το ποσοστό των μαθητών  να είναι μόλις 1,5%.

Φροντιστήριο Φυσικής-Χημείας
Τζικόπουλος-Βαρδούλη
Τοπάλη 79 Βόλος 

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Από σήμερα ως τις 8 Ιουλίου η υποβολή των μηχανογραφικών.

Διαδικασίες για την υποβολή Μηχανογραφικών Δελτίων (Μ.Δ.) 2016.
Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκε  ότι οι διαδικασίες για την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων (Μ.Δ.) 2016 ξεκινούν από την Τετάρτη 15-6-2016 και ολοκληρώνονται την Παρασκευή 8-7-2016. Πιο συγκεκριμένα:
Οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μ.Δ. θα απευθυνθούν στο Λύκειό τους από την Τετάρτη 15 Ιουνίου και μετά για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό
- θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνσηhttp://exams.it.minedu.gov.gr, να μελετούν το Μ.Δ. και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση).
- Μετά την ολοκλήρωση της ανακοίνωσης των βαθμών των ΕΠΑΛ και σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί , όλοι οι υποψήφιοι στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση θα πρέπει να κλειδώσουν το τελικό τους μηχανογραφικό (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ) ως και την Παρασκευή 8-7-2016. Μετά την οριστικοποίηση, το μηχανογραφικό καταχωρίζεται στη βάση του Υπουργείου Παιδείας και καμία τροποποίηση από τον υποψήφιο δεν είναι πλέον δυνατή, χωρίς τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας. Ο υποψήφιος καλό είναι να εκτυπώσει ή/και να αποθηκεύσει στον υπολογιστή του το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορεί να δει τις τελικές προτιμήσεις του.
- Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Α. Μηχανογραφικό δελτίο μπορούν να υποβάλουν:
- όσοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ του 2016, είτε με το Νέο είτε με το Παλαιό σύστημα και εφόσον κατέχουν ή αποκτούν απολυτήριο.
- όσοι απόφοιτοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ τα έτη 2014 ή 2015, διεκδικώντας το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση. Όσοι απόφοιτοι είναι υποψήφιοι για το 10%, συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση. Οι υποψήφιοι αυτοί δεν έχουν τη δυνατότητα ή δικαίωμα να εξεταστούν ξανά σε ειδικό μάθημα ή στα αγωνίσματα για τα ΤΕΦΑΑ, αλλά συνυπολογίζονται τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση.
Β. Για οποιαδήποτε πληροφορία, υποστήριξη, ακόμα και χρήση υπολογιστή που τυχόν δεν διαθέτουν, οι υποψήφιοι θα απευθύνονται στα Λύκειά τους.
Γ. Εφιστάται η προσοχή σε όλους τους υποψηφίους για την εμπρόθεσμη υποβολή και οριστικοποίηση του μηχανογραφικού δελτίου, γιατί αλλιώς θα αποκλειστούν από την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για φέτος.
Δ. Με την ευκαιρία υπενθυμίζεται ότι ως προθεσμία διεξαγωγής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (αγωνίσματα) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) έχει οριστεί το διάστημα από την Τετάρτη 15-6-2016 μέχρι και την Τετάρτη 29-6-2016.Δείτε την ανακοίνωση του υπουργείου εδώ


Φροντιστήριο Φυσικής-Χημείας
Τζικόπουλος-Βαρδούλη
Τοπάλη 79 Βόλος



Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Tα θέματα Φυσικής των Επαναληπτικών εξετάσεων

Δείτε εδώ τα θέματα Φυσικής γενικής  των επαναληπτικών εξετάσεων
Εδώ τα θέματα Φυσικής προσανατολισμού κι
εδώ τα θέματα Φυσικής θετικής-τεχνολογικής κατεύθυνσης παλαιού τύπου

Φροντιστήριο Φυσικής-Χημείας
Τζικόπουλος-Βαρδούλη
Τοπάλη 79-Βόλος

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Τι θα γίνει με τις βάσεις του 2016


Αναδημοσίευση άρθρου του αναλυτή Στράτου Στρατηγάκη
πηγή: naftemporiki

Κανείς δεν γνωρίζει πώς θα διαμορφωθούν οι βάσεις το 2016, καθώς δεν γνωρίζουμε κανέναν από τους τρεις παράγοντες που θα τις διαμορφώσουν και είναι:
1. Ο αριθμός των εισακτέων, που καθορίζεται από το Υπουργείο Παιδείας.
2. Οι επιδόσεις των υποψηφίων που καθορίζονται από τη δυσκολία των θεμάτων.
3. Οι επιθυμίες των υποψηφίων, όπως εκφράζονται στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους.
Το μόνο που μπορούμε να πούμε, αυτή τη στιγμή, είναι πόσα μόρια θα συγκέντρωναν μερικοί περσινοί υποψήφιοι, αν εφαρμόζαμε στους βαθμούς που έγραψαν πέρυσι το φετινό τρόπο υπολογισμού των μορίων.
Φυσικά και αυτό περιέχει την παραδοχή ότι οι βαθμοί ενός υποψηφίου πέρυσι και φέτος θα ήταν ίδιοι, πράγμα που πιθανό δεν ισχύει, αφού πέρυσι είχαν να διαβάσουν έξι ή επτά μαθήματα, ενώ φέτος τέσσερα ή πέντε.
Η μεγαλύτερη διαφορά σε σχέση με το προηγούμενο σύστημα είναι ότι τώρα δεν μετράνε οι προφορικοί βαθμοί. Η συμμετοχή του προφορικού βαθμού, στο προηγούμενο σύστημα, ήταν θεωρητικά από -600 έως +600 μόρια. Στην πράξη είχαμε αύξηση μορίων, από πολύ μικρή, μέχρι, το ανώτερο, 600 μόρια. Αυτό δεν θα ισχύσει φέτος.
Μία άλλη διαφορά είναι ότι οι βαθμοί στο 5ο και 6ο μάθημα επηρέαζαν το συνολικό αριθμό των μορίων, ενώ φέτος δεν θα υπάρχουν.
Στα οικονομικά, για παράδειγμα, οι περσινοί υποψήφιοι προέρχονταν, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, από την τεχνολογική κατεύθυνση, που σημαίνει ότι είχαν εξεταστεί και στη φυσική, που πέρυσι αποτέλεσε το Βατερλώ των υποψηφίων. Συνεπώς φέτος θα έχουν ένα χαμηλό βαθμό λιγότερο.
Είχαν, όμως, και υψηλότερους βαθμούς στο ΑΟΔΕ και τα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας, που επέλεγαν οι περισσότεροι.
Ας δούμε αναλυτικά τα παραδείγματα, αφού είναι πολλές και διαφορετικές οι περιπτώσεις. Να σημειώσουμε ότι τα παραδείγματα αφορούν σε πραγματικούς βαθμούς περσινών υποψηφίων.
Στους υποψηφίους της θεωρητικής κατεύθυνσης του παραδείγματός μας βλέπουμε, ότι όλα μπορούν να συμβούν. Να έχουν από 400 μόρια λιγότερα, μέχρι 100 μόρια περισσότερα, από όσα συγκέντρωσαν πέρυσι.
Αυτό συμβαίνει γιατί μέχρι πέρυσι είχαμε εξετάσεις και στη Νεοελληνική Λογοτεχνία και στο 6ο μάθημα, που, συνήθως, αλλά όχι πάντα, ήταν η Βιολογία.
Μία χαμηλή βαθμολογία στη Λογοτεχνία μείωνε τα μόρια το 2015, όχι όμως και το 2016, αφού δεν εξετάζεται η λογοτεχνία. Το ίδιο θα συνέβαινε με τα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας για όσους, λίγους, τα προτίμησαν ή τη Βιολογία, που αποτελούσε την επιλογή των πολλών.
Στους υποψηφίους της θετικής κατεύθυνσης η διαφορά στο 2ο πεδίο είναι σε όλους μείωση των μορίων το 2016 από 1.150 μόρια μέχρι 200 μόρια. Στο 3ο πεδίο έχουμε μείωση μορίων από 600 μέχρι 900 μόρια περίπου, όπως βλέπουμε στον πίνακα.
Δεν χρειάζεται να μένουμε ακριβώς στους αριθμούς, αφού αποτελούν παραδείγματα και μας δείχνουν τη γενική τάση.
ο φαινόμενο της μείωσης οφείλεται στο ότι με τα έξι μαθήματα υπήρχαν κάποια μαθήματα στα οποία οι υποψήφιοι έγραφαν καλύτερα, όπως η Βιολογία κατεύθυνσης και το 6ο μάθημα, που ανέβαζαν τα μόρια στο 2ο πεδίο.
Γιατί με το νέο σύστημα με τα τέσσερα μόνο μαθήματα τα δύο εξ' αυτών είναι ιδιαιτέρως δύσκολα (Μαθηματικά και Φυσική) με αποτέλεσμα τα δύσκολα μαθήματα να είναι φέτος το 50% των μαθημάτων ενώ πέρυσι ήταν το 33%.
Στο 3ο πεδίο μετρούσαν και τα Μαθηματικά κατεύθυνσης στη διαμόρφωση του γενικού βαθμού πρόσβασης, συνεπώς μειωνόταν ο αριθμός των μορίων που συγκέντρωνε ο υποψήφιος, λόγω χαμηλότερων επιδόσεων στα Μαθηματικά.
Οι υποψήφιοι της τεχνολογικής κατεύθυνσης που διεκδικούσαν πέρυσι θέση στις σχολές του 2ου πεδίου δεν είχαν εξεταστεί στη Χημεία. Στο παράδειγμά μας βάλαμε, αυθαίρετα, βαθμό χημείας στον ένα 19 και στον άλλο είκοσι.
Πέρυσι, όμως, ως υποψήφιοι από την τεχνολογική κατεύθυνση είχαν δύο εύκολα μαθήματα, όπου παραδοσιακά οι υποψήφιοι συγκέντρωναν υψηλή βαθμολογία, το ΑΟΔΕ και την πληροφορική.
Στο παράδειγμα με το μαθητή της τεχνολογικής που δήλωσε τις σχολές του 5ου πεδίου, είναι ακραίο, αλλά συνέβη.
Πρόκειται για μαθητή, που ήταν εξαιρετικά αδύνατος στα Μαθηματικά, τη Φυσική και την πληροφορική, αλλά καλός στο ΑΟΔΕ, τη Νεοελληνική Γλώσσα και τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας. Έτσι συγκέντρωσε 1.800 λιγότερα μόρια το 2016 από τα πραγματικά μόρια που συγκέντρωσε το 2015.
Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι δεν έχει κανένα νόημα να κοιτάζουν οι υποψήφιοι τις βάσεις του 2015, αφού το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να τους γεμίσουν άγχος, χωρίς κανένα λόγο.
Φέτος η εκτίμηση για τη διαμόρφωση της βάσης θα είναι από πολύ δύσκολη έως αδύνατη, αν θέλουμε να έχουμε ακρίβεια.
Γι' αυτό μην ασχολείστε με τις βάσεις και τη διαμόρφωσή τους. Μόνο κακό μπορεί να σας κάνει αυτή η συζήτηση, ειδικά πριν τις εξετάσεις.

Φροντιστήριο Φυσικής-Χημείας
Τζικόπουλος-Βαρδούλη
Τοπάλη 79-Βόλος

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Ποια μαθήματα θα πρέπει να δηλώσουν οι μαθητές της Β΄ Λυκείου τις επόμενες μέρες

Οι μαθητές της Β΄ τάξης Γενικού Λυκείου πρέπει να δηλώσουν, μέχρι την έκδοση των αποτελεσμάτων και την επίδοση της βαθμολογίας του σχολικού έτους 2015-2016, την Ομάδα Μαθημάτων Προσανατολισμού που επιθυμούν να παρακολουθήσουν στη Γ΄ τάξη Γενικού Λυκείου, καθώς και το μάθημα επιλογής που επιθυμούν να διδαχθούν στη Γ΄ τάξη Γενικού Λυκείου. Οι δηλώσεις θα δοθούν στους μαθητές από τον Διευθυντή του Γενικού Λυκείου και θα παραδοθούν σε αυτόν υπογεγραμμένες από τους γονείς – κηδεμόνες τους.
Το Ωρολόγιο Πρόγραμμα της Γ΄ τάξης Γενικού Λυκείου καθορίζεται με τον ν. 4327/2015 (ΦΕΚ Α΄ 50) και οι μαθητές παρακολουθούν μία Ομάδα Μαθημάτων Προσανατολισμού, η οποία επιλέγεται μεταξύ των Ομάδων Μαθημάτων Προσανατολισμού «Ανθρωπιστικών Σπουδών», «Θετικών Σπουδών» και «Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής», καθώς και μάθημα επιλογής.
Μέχρι πότε μπορούν οι μαθητές να αλλάξουν τις αρχικές επιλογές τους:
Οι μαθητές της Γ΄ τάξης Γενικού Λυκείου έχουν δικαίωμα να αλλάξουν:
·    Ομάδα Μαθημάτων Προσανατολισμού έως και την 20ή Σεπτεμβρίου κάθε διδακτικού έτους (ν. 4327/2015, ΦΕΚ Α΄ 50) και
·      μάθημα επιλογής έως και την 30ή Σεπτεμβρίου κάθε διδακτικού έτους.
Δείτε το έγγραφο εδώ


Φροντιστήριο Φυσικής-Χημείας
Τζικόπουλος-Βαρδούλη
Τοπάλη 79-Βόλος

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Τα Θέματα Χημείας των Επαναληπτικών Πανελλαδικών 2016

Δείτε εδώ τα θέματα στη Χημεία των Επαναληπτικών Πανελλαδικών με το Νέο Σύστημα και εδώ με το Παλαιό Σύστημα.
Τα Θέματα ήταν σαφή και σχετικά πιο δύσκολα (όπως ήταν αναμενόμενο αφού πρόκειται για επαναληπτικές εξετάσεις) από τις εξετάσεις του Μαου.

Φροντιστήριο Φυσικής-Χημείας
Τζικόπουλος-Βαρδούλη
Τοπάλη 79-Βόλος

Δόθηκαν τα ονόματα στα στοιχεία 113,115,117 και 118


Τα στοιχεία 113,115,117 και 118 πολύ πιθανόν να ονομαστούν  Νihonium, Μoscovium, Τennessine, και  Οganesson.
Τα παραπάνω ονόματα ανακοίνωσε σήμερα η ένωση IUPAC.
Η IUPAC (International Union of Pure & Applied Chemistry) πρόσθεσε επίσημα τα παραπάνω στοιχεία στον Περιοδικό Πίνακα στα τέλη του έτους 2015.
Το δικαίωμα στην ονομασία των παραπάνω στοιχείων είχαν οι ερευνητές που τα ανακάλυψαν.
Σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΙUPAC το όνομα ενός χημικού στοιχείου  μπορεί να έχει μυθολογική προέλευση, ή να προκύπτει από μια χώρα, μια τοποθεσία, ή ακόμη και από το όνομα ενός επιστήμονα.
Έτσι η ομάδα της Ιαπωνίας (RIKEN research institution) που ανακάλυψε το στοιχείο 113 πρότεινε το όνομα Nihonium (Nh) που προέρχεται από τη λέξη Nihon, που είναι ένας από τους δύο τρόπους να πει κάποιος «Ιαπωνία» στην ιαπωνική γλώσσα.Είναι το πρώτο στοιχείο που ανακαλύφθηκε σε Ασιατική χώρα και παίρνει το όνομα του από αυτή.
Η ανακάλυψη των άλλων στοιχείων προέκυψε από την συνεργασία εργαστηρίων συμπεριλαμβανομένου του Ρωσικού Joint Institute for Nuclear Research και του Αμερικανικού Lawrence Livermoreand Oak Ridge Νational Laboratories.
Έτσι η ονομασία Moscovium (Mc) αναγνωρίζει τη συμβολή του ρωσικού εργαστηρίου ενώ η ονομασία Tennessine (Ts) αναγνωρίζει αντίστοιχα τη συμβολή του Oak Ridge National Laboratory, Vanderbilt University, και του  University of Tennessee .
Τέλος η ονομασία Oganesson (Og) προτάθηκε για να τιμήσει τον Ρώσο φυσικό Yuri T. Oganessian, ο οποίος ηγείται του Flerov Laboratory.
Έτσι ο Oganesson συμπληρώνει την ομάδα των Ρώσων επιστημόνων που τα ονόματά τους έχουν δοθεί σε χημικά στοιχεία (Vasili Samarsky-Bykhovets (Samarium), Dmitri Mendeleev (Mendelevium), and Georgy Flerov (Flerovium)

Πηγή c&en
Φροντιστήριο Φυσικής-Χημείας
Τζικόπουλος-Βαρδούλη
Τοπάλη 79-Βόλος


Υπολογισμός των μορίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Σε δύο περίπου εβδομάδες θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.
Δείτε εδώ πώς μπορείτε να υπολογίσετε ηλεκτρονικά το σύνολο των μορίων για κάθε ομάδα προσανατολισμού

Φροντιστήριο Φυσικής-Χημείας 
Τζικόπουλος-Βαρδούλη
Τοπάλη 79- Βόλος 

Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Πληροφορίες για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού 2016

Περιμένοντας τους βαθμούς καλό είναι να σκεφτόμαστε και το μηχανογραφικό μας.
Από το http://www.mysep.gr/?page_id=10668  μπορείτε να κατεβάσετε έναν Οδηγό Σπουδών που περιλαμβάνει τις σχολές από όλα τα πεδία,πληροφορίες γι΄αυτές καθώς και τα επαγγελματικά τους δικαιώματα.

Φροντιστήριο
Τζικόπουλος-Βαρδούλη
Τοπάλη 79 Βόλος

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Πόσοι και πώς θα εισαχθούν στις ΑΕΝ Πλοιάρχων και Μηχανικών


Για να δείτε πόσοι και πώς θα εισαχθούν στις σχολές Εμπορικού Ναυτικού πατήστε εδώ

Φροντιστήριο Φυσικής-Χημείας
Τζικόπουλος-Βαρδούλη
Τοπάλη 79 Βόλος

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Πώς θα υπολογίζονται τα μόρια των πανελλαδικών με το νέο σύστημα

Πώς θα υπολογίζονται τα μόρια των πανελλαδικών  με το νέο σύστημα
Α. Το άθροισμα των γραπτών βαθμών στην εικοσάβαθμη κλίμακα με προσέγγιση δέκατου, για τα τέσσερα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα, τα οποία προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού, όπου ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο πολλαπλασιάζεται επί δύο (2). Ο βαθμός στην εικοσάβαθμη κλίμακα προκύπτει από τη διαίρεση του αθροίσματος της βαθμολογίας στην εκατοντάβαθμη κλίμακα των δύο βαθμολογητών στις πανελλαδικές εξετάσεις με το 10 (παράδειγμα: Α΄ βαθμολογητής 85, Β΄ βαθμολογητής 80, άθροισμα Α΄ και Β΄ = 165 μονάδες, 165 διά 10 = βαθμός μαθήματος 16,5)
Β. Στη συνέχεια, στο γινόμενο αυτό προστίθενται τα γινόμενα των γραπτών βαθμών των δύο μαθημάτων με τους αντίστοιχους συντελεστές βαρύτητας (1,3 και 0,7 ή 0,9 και 0,4 με αντικατάσταση για το τρίτο πεδίο), τα οποία προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού όπου ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο.
Το τελικό άθροισμα πολλαπλασιάζεται με το εκατό (100).
Γ. Σε περίπτωση που ο υποψήφιος εξεταστεί πανελλαδικά και σε ένα πέμπτο (5ο) μάθημα προκειμένου να έχει πρόσβαση σε δεύτερο Επιστημονικό Πεδίο, τότε ο υπολογισμός των μορίων του για κάθε ένα από τα δύο Επιστημονικά Πεδία που έχει δικαίωμα να δηλώσει προτίμηση γίνεται με βάση τα αντίστοιχα τέσσερα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα όπως αυτά προβλέπονται στο αντίστοιχο επιστημονικό πεδίο.
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΟΡΙΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ= {(α+β+γ+δ) Χ 2 + 1,3 Χ α + 0,7 Χ β} Χ 100
όπου α και β τα μαθήματα αυξημένης βαρύτητας
Τα επιστημονικά πεδία, διακρίνονται ως εξής:

Για τους υποψήφιους ομάδας προσανατολισμού ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ οι συντελεστές βαρύτητας των μαθημάτων ανά επιστημονικό πεδίο, είναι:

Μάθημα
Συντελεστής
1ο Ε.Π.
· Αρχαία Ελληνικά (Προσανατολισμού)
· Ιστορία (Προσανατολισμού)
1,3
0,7
3ο Ε.Π.
· Βιολογία (Γενικής Παιδείας)
· Νεοελληνική Γλώσσα
0,9
0,4
4ο Ε.Π
· Νεοελληνική Γλώσσα
· Μαθηματικά (Γενικής Παιδείας)
1,3
0,7

Για τους υποψήφιους της ομάδας προσανατολισμού ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ οι συντελεστές βαρύτητας των μαθημάτων ανά επιστημονικό πεδίο, είναι:

Μάθημα
Συντελεστής
2ο Ε.Π.
· Μαθηματικά (Προσανατολισμού)
· Φυσική (Προσανατολισμού)
1,3
0,7
3ο Ε.Π.
· Βιολογία (Προσανατολισμού)
· Χημεία (Προσανατολισμού)
1,3
0,7
4ο Ε.Π.
· Νεοελληνική Γλώσσα
· Ιστορία (Γενικής Παιδείας)
1,3
0,7

Για τους υποψήφιους της ομάδας προσανατολισμού Οικονομίας και Πληροφορικής οι συντελεστές βαρύτητας των μαθημάτων ανά επιστημονικό πεδίο, είναι:

Μάθημα
Συντελεστής
3ο Ε.Π.
· Βιολογία (Γενικής Παιδείας)
· Νεοελληνική Γλώσσα
0,9
0,4
4ο Ε.Π.
· Νεοελληνική Γλώσσα
· Ιστορία (Γενικής Παιδείας)
1,3
0,7
5ο Ε.Π.
· Μαθηματικά (Προσανατολισμού)
· Αρχές Οικονομικής Θεωρίας
1,3
0,7

Eδώ μπορείτε να δείτε και το  σχετικό ΦΕΚ


Φροντιστήριο Φυσικής-Χημείας
Τζικόπουλος-Βαρδούλη
Τοπάλη 79-Βόλος