Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Ένας διαδραστικός Περιοδικός Πίνακας.Παρουσιάζει πληροφορίες για τις ιδιότητες των χημικών στοιχείων , αλλά και για τις περιόδους,ομάδες και τομείς.
http://www.rsc.org/periodic-table










Φροντιστήριο Φυσικής Χημείας Τζικόπουλος - Βαρδούλη
Βόλος, Τοπάλη 79

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Δεν υπάρχει βασιλική οδός για την μάθηση



Πριν ένα με δύο μήνες περίπου δημοσιεύτηκε η έκθεση του ΟΟΣΑ για τα αποτελέσματα της χρήσης των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διαδικασία. Η έκθεση του ΟΑΣΑ εξετάζει της συνέπειες των υπολογιστών στα αποτελέσματα διεθνών μαθητικών εξετάσεων όπως οι εξετάσεις Pisa που διεξάγονται σε περισσότερες από 70 χώρες. Σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού, η ανάλυση δείχνει ότι «ακόμα και χώρες που επενδύουν πολλά στις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών στην εκπαίδευση δεν έχουν δει αισθητή βελτίωση των επιδόσεων στην ανάγνωση κειμένου, τα μαθηματικά και την επιστήμη». Το εντυπωσιακό μάλιστα είναι ότι η «συχνή χρήση» υπολογιστών στο σχολείο δεν δείχνει να βελτιώνει ούτε τις ψηφιακές επιδόσεις, οι οποίες μετρήθηκαν με τεστ στα οποία οι μαθητές έπρεπε να χρησιμοποιήσουν ποντίκι και πληκτρολόγιο για να διαβάσουν και να επεξεργαστούν κείμενο, να δημιουργήσουν πίνακες με δεδομένα και να κάνουν πράξεις σε μια αριθμομηχανή στην οθόνη..... Δεν υπάρχει βασιλική οδός για τη μάθηση

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Το πρωϊνό μάθημα "σκοτώνει" τους μαθητές και τους φοιτητές


Mελέτη που έκαναν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ και το Πανεπιστήμιο της Νεβάδα έδειξε ότι οι πολύ πρωϊνές ώρες έναρξης των σχολείων και των πανεπιστημίων μειώνουν την ικανότητα μάθησης καθώς και την υγεία των μαθητών. Με βάση την έρευνα αυτή, προέκυψε ότι η ώρα έναρξης του σχολείου θα πρέπει να είναι στις 08:30 ή αργότερα, στην ηλικία των 10, 10:00 ή αργότερα στην ηλικία των 16 και 11:00 ή αργότερα στην ηλικία των 18. Αυτό θα μπορεί να προστατεύσει τους μαθητές από χρόνια στέρηση ύπνου, γεγονός που συνδέεται με δυσκολία στη μάθηση και προβλήματα υγείας. Τα ευρήματα αυτά προέκυψαν από μια βαθύτερη κατανόηση των εικοσιτετράωρων ρυθμών του σώματος , πιο γνωστοί ως Κιρκάδιοι ρυθμοί ή βιολογικό ρολόι του οργανισμού.

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Ανακαλύφθηκε ένας νέος τύπος χρυσού,τόσο ελαφρύς όσο ο αέρας

Οι ερευνητές έχουν δημιουργήσει ένα νέο είδος αφρού από πραγματικό χρυσό. Πρόκειται για την απλούστερη μορφή χρυσού που έχει παραχθεί ποτέ: χίλιες φορές ελαφρότερή  από τη συμβατική μορφή, και όμως είναι σχεδόν αδύνατο να δει κανείς τη διαφορά με γυμνό μάτι. Οι ερευνητές θεωρούν ότι θα μπορούν να υπάρξουν πολλές πιθανές εφαρμογές στο μέλλον.
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε: http://www.sciencedaily.com/releases/2015/11/151125104755.htm#

 

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Ανακοινώθηκε ο νέος τρόπος υπολογισμού των μορίων για εισαγωγή στα ΑΕΙ-ΤΕΙ

Ανακοινώθηκε με υπουργική απόφαση ο τρόπος υπολογισμού των μορίων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης:
1. Ο υπολογισμός του συνολικού αριθμού μορίων κάθε υποψηφίου για εισαγωγή στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων που είναι ενταγμένα σε Επιστημονικά Πεδία σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. Φ.253/85476/Α5/2015 υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 995Β ́/2015), γίνεται ως εξής: